Palvelukuvaus - Posti Express-paketti (B2B)

Kuvaus palvelusta

Express-lähetykset toimitetaan asiakkaallesi lähes koko Suomessa seuraavan työpäivän aikana klo 8–16 välillä. Tarkista pakettisi toimitusaika täältä. Nopeampia kuljetustarpeita varten on käytössä esimerkiksi Aamuksi-lisäpalvelu, jolloin lähetykset viedään aamulla klo 9 mennessä. Katso myös muut lisäpalvelut, joiden avulla palvelu on räätälöitävissä haastavampiinkin kuljetustarpeisiin. Kaikki Postin kuljetukset ovat 100 % hiilineutraaleita.

Toimitusaika

Pääsääntöisesti 1 työpäivän kuluessa

Mitat ja painot

Vähimmäismitat 15 x 15 x 1 cm, 100 g

Enimmäismitat 120 x 60 x 60 cm, 300 x 120 x 60 cm (Suuri-lisämaksulla)

Enimmäispaino 35 kg

Nouto

Palvelu ei sisällä noutoa asiakkaalta vaan Matkahuollon paketit lähtevät Vantaalta, Manttaalitieltä Axlan terminaalista.

Lähetyksen toimitus

Lähetyksessä on oltava Postin hyväksymä osoitekortti. Posti tarjoaa ilmaisen osoitekorttien tulostusohjelman, joka lähettää sähköisen ennakkotiedon lähetyksestä (EDI-sanoma). EDI-sanomalla saat kaikki palveluominaisuudet käyttöösi.

Lähetyksen vastaanottaminen

Lähetys jaetaan osoitekorttiin merkittyyn osoitteeseen ja luovutetaan kuittausta vastaan. Palveluun kuuluu yksi jakeluyritys. Vastaanottajan nimitieto tallennetaan lähetysten seurantaan.

Jos vastaanottajaa ei tavoiteta, hänelle jätetään saapumisilmoitus ja lähetys toimitetaan vastaanottajan lähipostiin noudettavaksi. Lähetykselle on tilattavissa maksullinen uudelleen jakelu. Lähetys palautetaan lähettäjälle, jos sitä ei noudeta säilytysajan päätyttyä.

Lähetyksen seuraaminen

Lähetyksen perillemenoa voi seurata lähetykseen kiinnitetyn seurantakoodin avulla lähetysten seurannassa.

Lähetyksen lisäpalvelut

Katso Postin verkkosivut XXX

Palauttaminen

Palautuskortti voidaan laittaa lähetyksen sisään tai toimittaa asiakkaalle erikseen.

Vastaanottaja palauttaa lähetyksen noutopisteeseen, pakettiautomattiin tai tilaa erillisen noudon. Noutamattomat lähetykset palautetaan lähettäjälle.

Hinnoittelu

Hinnat sovitaan aina erikseen.