Palvelukuvaus - Jakeluyhtiö Suomi Kirjelähetys

Kuvaus palvelusta

Jakeluyhtiö Suomella on kirjejakelupalvelu, jonka avulla pystyy lähettämään kirjetuotteita Suomessa. Jakeluyhtiö Suomi toimii verkostomallissa ja loppujakelu kuluttajille sekä yrityksiin tehdään alueellisen jakeluyrityksen toimesta. Jaetun tuotteen tunnistaa alueellisen jakeluyrityksen tunnuksesta, joka näkyy lähetyksen osoitekentässä. Jakeluyhtiö Suomen palveluita voidaan käyttää rajoitetusti tietyillä alueilla Suomessa, kattaen n. 40% maan väestöstä.

Jakeluyhtiön lähetykset ovat kirjeitä tai pieniä paketteja, jotka voidaan jakaa postiluukusta sisään vastaanottajalle ja jotka ovat Jakeluyhtiö Suomen jakelupiirissä. Seurattavuus ja raportointi lähetyksien kulusta on mahdollista elektronisen jakelu oppaan avulla.

Toimitusaika

Jakeluaika on 4 työpäivän sisällä siitä, kun Jakeluyhtiö Suomi on saanut lähetykset omaan jakeluverkkoonsa.

Mitat ja painot

Kirjeen enimmäismitat:

Pituus x leveys 25 cm x 40 cm

Paksuus < 3 cm

Paino 2 kg

Lähetyksen pakkaaminen

Lähetys on aina oltava kirjekuoressa tai muussa vastaavassa pakkauksessa, joka suojaa sisältöä hyvin.

Nouto

Palvelu ei sisällä noutoa asiakkaalta vaan Jakeluyhtiö Suomen lähetykset lähtevät Vantaalta, Manttaalitieltä Axlan terminaalista. Kirjeet voidaan kuitenkin noutaa asiakkaalta erillisellä sopimuksella. Jos asiakas lähettää tavaraa päivittäin voidaan sopia myös kiinteistä noutoajoista.

Hinnoittelu

Hinnat sovitaan aina erikseen.

Lähetyksien merkitseminen

Lähettäjän ja vastaanottajan osoite on merkittävä selkeästi ja siten että se on ymmärrettävissä. Kaikissa lähetyksissä on oltava Åland Post Ab:n/Jakeluyhtiö Suomen ohjeistamat maksumerkinnät.

Kirjeet pitävät sisällään yksilöllisen jakeluyritystunnuksen. Jakeluyritystunnus on 3-5 merkkiä pitkä ja samassa kohtaa osoitekenttää saattaa olla myös muita lähetyksen ohjaustietoja.

Lähetyksen toimitus

Lähetykset jaetaan joko yrityksen tai kuluttajan ilmoittamaan osoitteeseen.

Mikäli lähetys on tullut väärään osoitteen ei sitä saa avata perustuen postisalaisuuden suojelemiseksi. Tässä tapauksessa Jakeluyhtiö Suomi toimittaa palautuskuoren, jolla lähetys voidaan maksuttomasti lähettää väärin jaetu kirje takaisin Jakeluyhtiö Suomelle. Palautuskuoren saa soittamalla asiakaspalvelun numeroon 0207 199 722 tai lähettää sähköpostin osoitteeseen asiakaspalvelu@jakeluyhtio.fi.